זוהי בעיה המקוטלגת כבעיה בשליטה בדחפים- קיים דחף לתלוש שיער שלמטופל קשה לעמוד בו.
הבעיה יכולה להופיע בכל גיל ומשפיעה גם על גברים וגם על נשים, והיא אכן בעיה מתסכלת מאד. חלק מהאנשים חשים שתלישת השיער נעשית מבלי משים אבל בעצם מדובר בהתנהגות מרגיעה, כלומר בהתנהגות המקילה על חרדה, גם אם התולש אינו מודע לחרדה.
מה אפשר לעשות?
1. לא כ"כ עוזר- טיפול תרופתי ע"י פסיכיאטר, אם כי לאחרונה יש תרופות שמטפלות באימפולסיביות וכנראה עוזרות מעט יותר
2. טיפול קוגניטיבי התנהגותי (המיועד לטיפול בחרדה דיכאון ועוד מצבים)- למידה של דרכים אחרות להרגעה, מעקב אחרי מחשות
3. ביופידבק- באמצעות חיבור למחשב וטכניקות של הורדת מתח ושל הרפיה מנטלית ניתן להתגבר על הדחף, או לפחות להפחיתו. דומה למה שנעשה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, רק שזה נעשה מול מחשב.
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, קוגנטיבי התנהגותי, התקף חרדה, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?