קודם, חשוב לדעת שיש כמה צורות לריטלין: ריטלין רגיל- עובד כארבע שעות, ריטלין –SR, ריטלין LA עובד כשמונה שעות וקונסרטה- בכולם חומר זהה, כאמור ההבדל נעוץ בזמן הפעולה. אני אישית לא רץ לריטלין. קודם, לא רק בילדים אלא גם במבוגרים אפשר לטפל באמצעות טיפולים קוגניטיביים (יש לי נסיון לא רע בזה) וחוץ מזה יש תרופות נגד דיכאון אשר שעוזרות ומשפרות קשב וריכוז והן לא תחת פקודת הסמים כמו- וולבוטרין וכנראה גם אדרונקס וסימבלתא.
אני ממליץ לבדוק את כל האפשרויות לפני שמחליטים. זה חוסך טרחה מיותרת בהמשך. כדאי שפסיכיאטר יאבחן כמו שצריך אם יש או אין הפרעת קשב וריכוז. מאוחר יותר לבדוק כמה אכן זה מפריע ללמידה ומה הפתרון. למשל, אם יש הפרעות למידה ובגללן יש בעיות (מבולבל באופן שכיח עם בעיות קשב וריכוז), אז אולי כדאי לקבל הארכת זמן במבחנים ולא ריטלין. במבוגרים מאד שכיח לראות הפרעות קשב וריכוז שהולכות יחד עם הפרעות חרדה מכל מיני סוגים, וגם לזה צריך להתייחס ולחפש טיפול בחרדה מתאים שיעזור גם לבעיות הקשב.
עם זאת, כשהטיפול בריטלין מוצדק, ומתאים, הוא אכן עוזר, לעיתים עוזר עד כדי מעבר מחוסר תפקוד אקדמי להצלחה מרובה.
המפתח הוא באבחון נכון ומדוקדק. אסור לוותר עליו.
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, קוגנטיבי התנהגותי, התקף חרדה, טיפול בדיכאון, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים' דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?'