בהמשך תגובה של גולשת, פעילות הפגתית הינה פעילות שמטרתה להוריד מתח. חשוב שלא להתחיל לעסוק בפעילות כזו דווקא שלחוצים או נמצאים בחרדה, אלא ללמוד לעשות אותה כאשר רגועים יותר ולהגביר אותה בשעת לחץ. לא חייבים ישר לרוץ לפסיכיאטר ופעילות הפגתית היא בעצם טיפול בחרדה באופן מניעתי.
הפעילות כוללת:
1. הרפיית נשימות- נשימה בטנית בקצב ומחזור קבועים למשך מספר דקות עם התמקדות בגוף. חשוב לבחור מקום נוח לישיבה, או לשכיבה, אם נרדמים תוך כדי ההרפיה- עדיף.
2. הרפיית שרירים (גייקובסון), הרפיה של קבוצות שרירים בהדרגה מכף רגל ועד ראש, שימוש בכלים של דמיון. המחשבות והרגשות ממוקדים ומרוכזים בגוף המונח והרפוי, ולמעשה מורידים את מתח השרירים (לא לגמרי) בכל חלק בנפרד. יש המעדיפים לעשות הרפיה זו באמצעות כיווץ חזק ולאחריו הרפיה, כיווץ קל ושוב הרפיה.
3. יוגה.
4. מדיטציה, כולל מדיטציית ויפסנה.
5. היפנוזה עצמית למי שלמד לעשות בעבר.
6. דמיון עצמי מודרך.
את האחרונים יש ללמוד לפני הביצוע.
בהצלחה לכולם!
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, קוגנטיבי התנהגותי, התקף חרדה, טיפול בדיכאון, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?
האם יש מקום מסויים שאפשר ללמוד בו את שיטות ההרגעה האלה?
שלום רב,
שיטות הרפיה ניתן ללמוד בטיפול קוגניטיבי התנהגותי והן בטיפולמ בביופידבק או בהיפנוזה. אפשר גם פשוט ללכת ליוגה, לעשות מדיטציה או לקנות קלטות רלוונטיות של הרפיה!
בהצלחה
ד"ר אילן טל
מעניין ומועיל – תודה לך.
ניסיתי לעזור לבן שלי ועשיתי יחד אתו. זה עזר לשנינו. תודה!
מעולה! פעילות הגתית חשוב לעשות גם בימים בהם אין מתח!
תודה