קיים ויכוח בספרות האם נטילת הורמונים משנה את הסיכון ללקות באלצהיימר, הכוונה להורמונים הנלקחים לאחר גיל הבלות. בשנת 2003 פורסם מחקר שמצא כי תכשירים הורמונאליים לטיפול בתסמיני גיל המעבר, כן מהווים גורמי סיכון, בקרב נשים לאחר גיל המחקר נערך בקרב מעל ל 4000 נשים אשר נחלקו לשתי קבוצות- קבוצה של נשים אשר נטלו הורמונים וקבוצה של נשים אשר לא נטלו אותם.
המחקר נמשך כארבע שנים ונמצא בו כי בקבוצת ה נשים שנטלו הורמונים היה שיעור הדמנציה והאלצהיימר כפול לעומת קבוצת הנשים שלא נטלו הורמונים.
מקובל להניח כי נטילת הורמונים המכילים אסטרוגן ופרוגסטרון מעלה את הסיכון ללקות במחלת האלצהיימר בשיעור של כ-23 מקרים לכל 10,000 נשים.
אני ממליץ לקבוע מפגש אצל פסיכיאטר בכל המקרים בהם אתם עומדים פני נטילת הורמונים תחליפיים, שכן אז יוכל הפסיכיאטר להעריך את כל גורמי הסיכון ולהעריך יחד עמכן את הסיכון מול היתרונות ולסייע לכן בהחלטה.
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, טיפול בחרדה, קוגנטיבי התנהגותי, התקף חרדה, טיפול בדיכאון, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?