בעקבות הכתבה ב YNET
מציצת אצבע היא דרך להרגע. אנו עושים פעולות רבות על מנת להרגיע את עצמנו, למשל, נוגעים בראש, בפנים, עושים תנועה חוזרת כזו או אחרת, מעשנים, אוכלים, ובעצם מה לא.
אין בכך פסול ואני רחוק מלשפוט אנשים, אבל לעיתים אנשים פונים דוקא בגלל שההרגל שלהם מפריע להם. לא מתאים להם למצוץ אצבע או לאכול כדי להרגע או לעשן בלי הפסקה בגלל שהם עמוסים או חרדים או עצבניים.
אני רק אסכם בכמה מילים מה אשפר לעשות, זה ממשיך למעשה את הפוסט של התמכרויות במידה מסוימת:
1. הכי טוב, אם אתם יכולים, להחליט להגמל לבד. יש כאלה שמחליטים ומבצעים, ואם זה בכוחכם- יופי!
2. טיפול קוגניטיבי התנהגותי, (המיועד גם לטיפול בחרדה), הוא פתרון טוב, אבל צריך התאמה שלו לענייני הרגלים. התנהגותית מפחיתים את ההתנהגות החוזרת עד להפסקתה. קוגניטיבית עוקבים אחרי המחשבות ובודקים אליו מחשבות גרמו לאיזו הרגשה ולאיזה ביצוע.
3. טיפול תרופתי ע"י פסיכיאטר- הדבר האחרון שהייתי ממליץ עליו במקרים אלו, רק אם אין בררה.
4. אם אתם כבר בטיפול פסיכולוגי- נסו לברר את מקור העניין בטיפול, פעמים רבות זה יכול לעזור.
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, קוגנטיבי התנהגותי, התקף חרדה, טיפול בדיכאון, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?