במחקר שפורסם בירחון המקצועי BMJ בפברואר 2008 בנושא "ניהול דיכאון אצל מבוגרים" נמצא כי 70% מהמטופלים עם דיכאון אשר פונים לרופאי משפחתם בגלל תלונה של כאבים פיזיים אינם מאובחנים על ידי רופאיהם כסובלים מדיכאון. זאת משום שכיום נושא הכאב הפיסי המלווה לדיכאון אינו זוכה לתשומת הלב הראויה לו. כאשר כאב פיסי הנובע מדיכאון אינו מטופל, או כאשר מטפלים בחולים בתרופות הנותנות מענה חלקי, אכן מצבו הקליני של המטופל אינו משתפר או משתפר חלקית בלבד, הוא אינו מרוצה כי עדיין חש ברע וגם הוא וגם רופאו מתוסכלים מכך שהוא לא נעזר כראוי.
אדם הסובל מכאבים אינו אמור לדעת אם הכאב שלו הוא כזה הנובע מבעיה פיסית או מדיכאון. תפקידו של הרופא לעשות זאת. אי לכך, ומכיוון שהנושא עלה למודעות הקהילה הרפואית בשנים האחרונות, נעשה ניסיון לשפר את הכשרתם של רופאי המשפחה בכדי שיוכלו לאתר בעיות של כאב הנובעות מדיכאון קליני או מחרדה, ולמצוא להם פתרון. פעמים רבות רופאי משפחה סבורים גם הם כי מקור הכאב הוא נפשי, אך היות והרפואה בישראל נוטה להיות דפנסיבית, רבים מהם מעדיפים לשלול קודם כל אפשרות של מחלות קשות הגורמות לכאב על פני שליחה לפסיכיאטר במקביל.
אגב, אין זה דבר נדיר, שכאב ודיכאון הולכים יחדיו יד ביד…
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, טיפול בחרדה, קוגנטיבי התנהגותי, התקף חרדה, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?