הטיפול בחרדה, כאמור בפוסטים, קודמים יכול להיות באמצעות מגוון טיפולים. אפשרות ראשונה היא על ידי תרופות (אז יש מקום לפנות לפסיכיאטר) או באמצעות טיפול קוגניטיבי התנהגותי (נערך על ידי אנשי מקצוע שונים), וכמובן אפשר לעבור היפנוט (כלומר לעבור טיפול בהיפנוזה בו אדם אחר מהפנט אתכם, ומביא אתכם למקומות עמוקים יותר מבחינת רמת ההכרה)
כמו שכבר פורט, הטיפול התרופתי מסייע להפרעות חרדה באשר הן, אם מדובר בהתקף חרדה, חרדה ספציפית (גבהים, גו'קים וכו'), חרדה כללית או חרדה חברתית. כלומר בכולן ובצורה טובה יחסית. ההבדל נעוץ בכך שהשליטה היא של הכדור ולא שלכם. זה עניין חשוב, שכן היוצא דופן בטיפול קוגניטבי התנהגותי הוא שאתם לומדים איך לעשות את זה לבד, בעצמכם ותחת ההחלטה והרצון שלכם ולא נעזרים בכדורים. הטיפול התרופתי יעיל גם אם יש המנעות, ולכן בכלל מומלץ לפנות לפסיכיאטר שחרדה זהו תחום עיסוקו. יש פסיכיאטרים שונים שאינם עושים טיפול קוגניטיבי התנהגותי ו/או לא מכירים את התחום. הם בוודאי יכולים לתת טיפול תרופתי מצויין אך לא בהכרח יוכלו לתת לכם פרטים לגבי הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי ולגבי מעלותיו או מגרעותיו.אישית אני מאמין בטיפול קוגניטיבי התנהגותי וגם רואה את תוצאותיו מדי יום.
הטיפול הפסיכולוגי שהוכח חד משמעית כיעיל הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי. עובד סוציאלי או פסיכולוג או פסיכיאטר שתחום עיסוקו הוא חרדה, שמבצעים טיפול קוגניטיבי התנהגותי אמורים לסייע לפונים להבין איך המחשבות גורמות לחרדה. זה נראה קצת לא אמיתי אבל זה בדיוק כך וזה ממש ממש עובד. יש אנשים למשל שבכלל אינם מעוניינים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי. הם רוצים תרופה ולא להתאמץ מבחינתם. קיימת גם דרך טיפול נוספת- היפנוזה. הבעיה בה, ששוב זה לא תלוי בכם אלא במהפנט… במידה מסויימת כמו לקחת כדור. בעצם, רק טיפול קוגניטיבי התנהגותי טוב שנערך על ידי מטפל עם ניסיון מחזיר לכם את תחושת השליטה, (שהרי אין שליטה אמיתית), כך אני מאמין.
לעמודי תוכן נוספים: התקף חרדה, טיפול בדיכאון, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?
ערב טוב, בתי בת 5 (ויש לי בן בן 11). אני חושבת שבתי מאד חרדתית. האמת שאיני חושבת כך, אני פשוט יודעת זאת. היא מגיבה ממש בחשש להמון דברים. היא מתוחה מאד (למרות שפעמים רבות גם שמחה מאד). הקשר בין בעלי ושלי הוא מורכב. יש אהבה, אך ידענו עליות ומורדות. היא שומעת ריבים שלנו. איך מטפלים בילדת מלאת חרדות? תודה