גם אם יש סיבה מציאותית, אשר מובילה לתגובה חרדתית, טיפול תרופתי יכול לעזור. בכל אופן הייתי שוקל לפחות טיפול פסיכולוגי בנוסף.
בברכה,
ד"ר אילן טל
חרדה מבוססת ותרופות
________________________________________
שלום, רציתי לדעת מה היעילות של תרופות לטיפול בחרדה כאשר ניתן לומר שהחרדה "מבוססת". אציין שאני סטודנטית לפסיכולוגיה קלינית ומכירה את הנושא של התקפי חרדה די טוב. ברור לי כי כאשר ישנם התקפי חרדה או פאניקה התרופות הינן יעילות אך להבנתי במקרים כאלה ישנה פרשנת מוטעית או תגובה לא פרופורציונלית לגירויים שאינם מעוררי חרדה באופן נורמלי או מעוררים חרדה מינימלית. האם כאשר ישנו גורם מתח ברור שממשיך להיות קיים לאורך זמן ואכן "מוצדק" לחוות סימפטומים של חרדה סביבו לתרופות עדיין יכולה להיות השפעה חיובית ולהקל על האדם? השאלה גם קשורה למעשה למנגנונים מוחיים – האם כאשר החרדה "סבירה" (מבחינה סיבתית ולא מבחינת עוצמה) האם זה יתבטא אחרת במוח מאשר כאשר החרדה היא לא "סבירה"?
תאריך: 22/11/2010 שעה: 19:04
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, קוגנטיבי התנהגותי, טיפול בדיכאון, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, התמוטטות נפשית, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?