רוצים להתמודד טוב עם חרדה? אם אינכם ישנים טוב יש בעיה ומומלץ לבחון טיפול בחרדה, לעיתים קשה להתמודד עם חרדה אם השינה אינה סדירה או שהיא מוגבלת מסיבות שונות.
בעיות שינה יש רבות, חלקן מתבטאות בקושי להרדם. לעיתים מופיעות יקיצות חוזרות ולעיתים יקיצה מוקדמת בבוקר/
בעיות שינה מופיעות בכל מיני מצבים, חלקם יותר בעייתיים וחלקם "רגילים", כמו מחשבות על חיי הנישואין, קשיים בעבודה או בעיות כלכליות., ישנם מצבים בהם בעיית השינה עד כדי כך שמופיעים אי שקט, חוסר ריכוז, חוסר סבלנות והתפרצויות זעם. לצערי, הדרך השכיחה לטיפול בבעיות שינה היא מתן תרופה, לרוב ממשפחת הבנזודיאזפינים כמו קסנקס, קלונקס, בונדורמין, נומבון, וליום, לוריבאן, ואבן ועוד. יש בעיה בנטיל תרופות אלו- מתרגלים אליהן, במרבית המקרים לאחר זמן המינון הקודם כבר לא עושה את העבודה וצריך להגדילו. ההגדלה יכולה להיות באמצעות הוספת כדורים במהלך היום או קיצור הזמן בין נטילה לנטילה.
התמכרות לתרופות כאלה עלולה להוות בעיה, ולכן כאשר אתם מקבלים אתן מהפסיכיאטר המטפל, בררו עימו כיצד ניתן (וניתן!) למנוע התמכרות. אגב, יש זיופים של מרשמים לצורך קבלה של תרופות במינונים גבוהים בגלל ההתמכרות, גם בארץ. מבחינה זו יש להסביר בתחילת הטיפול למטופל על תופעות לוואי, וגם על האופציה של התרגלות (בעיקר אם לא נעשו צעדים למניעתה)
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, טיפול בחרדה, קוגנטיבי התנהגותי, התקף חרדה, טיפול בדיכאון, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?