יכול לקרות…ואפילו קורה הרבה. יש כמה אפשרוות של אירוע כזה- הראשונה היא שמדובר בבני זוג קיימים והבעיתית יותר היא באנשים שאינם בני זוג או בנוער, ולעיתים אפילו רשויות הרווחה מעורבות….
במקרים בהם בני הזוג יחדיו, אני ממליץ לפנות להתייעצות זוגית אפילו חד פעמית. במקרים של זוג נשוי או זוג שקיים זמן רב, ואפשר בשיחה להבין את העמדה של כ"א מהם ובכלל האם הפלה היא אופציה- גם רגשית גם דתית וגם פרקטית (יש הרי ועדה להפסקת הריון שאינה מאשרת כל פניה). השיחה צריכה ליישר את שני בני הזוג לאותה החלטה, או לכוון להמשך יעוץ עד שמגיעים להבנה.
אם מדובר באנשים שאינם זוג- על אחת כמה וכמה. אז עדיף להגיע להתייעצות. לכל החלטה שם יש מחיר- להישאר יחדיו בגלל ההריון, לעומת הפלה, להמשיך בהריון למרות שצד אחד מתנגד ועוד. כדי שההחלטה של הזוג תצא לפועל בהצלחה, צריך איש מקצוע מלווה (פסיכיאטר, פסיכולוג, עובד סוציאלי), אז יש סיכוי יותר גבוה לדעתי שזה יסתיים טוב!!
הריון בקרב בני נוער מסובך אף יותר, חלקם מתביישים לספר להורים ומתמודדים עם זה לבד, דבר שיוצר עוד יותר לחץ. גם אם הם מספרים להורים, ההורים לא תמיד יודעים מה לעשות ולכן כדאי לבוא ולהתייעץ. המטפל יכול לסייע גם בקשר עם המשפחה או בהפניה לרשויות המתאימות במקרים של הפלה.
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, טיפול בחרדה, קוגנטיבי התנהגותי, התקף חרדה, טיפול בדיכאון, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?