הפרעה ביכולת כתיבה, לא נגרם ממשהו נוירולוגי. כולל בעיות איות, כתב יד בעייתי, בעיות דקדוק.
פעם חשבו שזה בא רק עם הפרעת קריאה, אכן רוב המקרים מלווים בהפרעת קריאה, אבל זה לא בהכרח. מאובחן מאוחר יותר מהפרעת קריאה, כי הכתיבה נרכשת מאוחר יותר מקריאה.
3-10% מילדי בי"ס. יש קשר משפחתי: לרוב הילדים יש קרובי משפחה עם ההפרעה הנ"ל.
יש הטוענים כי זה תוצאה של הפרעות אחרות: קריאה, Expressive lan. dis., Mixed receprive-expressive lan. dis. או קומבינציה שלהם.
בילדים אלו, השפה המדוברת והכתובה היא עם כמות גדולה של טעויות דקדוק. טועים גם במשפטים קצרים, לדוגמא למרות תזכורות חוזרות, שוכחים לסיים משפט בנקודה. כתב יד מבולגן, טעויות דקדוק, חוסר ארגון פסקאות, וכד' נפוצים. הילדים מתנגדים ללכת לבית הספר, ולא מצליחים גם בשטחים אחרים כמו מתמטיקה.
כתוצאה מתסכול יתכנו דיכאון, בעיות התנהגות.
בבגרות יסבלו מנחיתות, יתביישו לכתוב. יבחרו עיסוקים בהם אין צורך לכתוב. הולך עם הפרעות שפה, למידה, קואורדינציה ובעיות התנהגות .
בד"כ מאובחנות קודם הפרעות שפה, אם קיימות, אח"כ הפרעות קריאה ולבסוף הפרעות כתיבה. במקרים קשים מתגלה בגיל 7 ובקלים בגיל 10. מקרים קשים זקוקים לסיוע לימודי גם בבי"ס תיכון ואף באוניברסיטה'.
טיפול: הוראה מסייעת. יש לשלול הפרעת קשב וריכוז או הפרעות חרדה ואם צריך לטפל בהתאם (טיפול בחרדה או בהפרעות אחרות על ידי פסיכיאטר, פסיכולוג, תלוי לפי העצמה והגישה של ההורים). המוטיבציה של הילד חשובה מאד.
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, קוגנטיבי התנהגותי, התקף חרדה, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?