האם זה טבעי לדאוג ללא הפסקה? בעצם זה המהות של "האמא היהודייה"- לא כך? ובכן נכון ולא נכון. דאגות חוזרות שעולות שוב ושוב ולא נותנות מנוח זהו דבר ממש לא טבעי, וגם לא רצוי. הדאגות החוזרות רק מציקות, הן לא מאפשרות לתפקד טוב יותר, אינן מגינות בפני מצב בו עלול לקרות משהו רע. זה דורש הסבר- רוב הדואגים חושבים שאם הם ידאגו כל הזמן הם יהיו מוכנים אם יקרה משהו רע. אבל מסתבר שזה לא רק לא נכון אלא גם הפוך- כאשר אנחנו דואגים, אנחנו מבזבזים אנרגיה נפשית רבה, עסוקים בדאגה עצמה וכאשר קורה דבר מה אנחנו כבר מותשים מלדאוג כל כך הרבה ולא מסוגלים לתפקד בצורה טובה. במקרים יותר בעייתיים, אנשים שדואגים כל הזמן סובלים גם מבעיות גופניות שונות, בעיקר כאבי בראש, בגב, בבטן ובפרקים.
אנשים אגב, נוטים לחשוב שאם מושא הדאגה אכן מדאיג אז זה בסדר לדאוג כל הזמן. ובכן, אם קורה משהו מעורר חרדה, זה בסדר לדאוג לגביו לזמן מסויים ובאופן מבוקר. זה בהחלט לא בסדר לדאוג לגביו כל הזמן ובלי הפסקה. כאמור, דאגה כזו מדללת את כוחותיו של הדואג ואף עלולה לגרום להתקף חרדה.
טיפול בחרדה: יש כמה אפשריות- החל היעוץ לגבי תרופות ועד סוגים שונים של טיפולים בשיחות. מומלץ לפנות לפסיכיאטר שיש לו נסיון בדברים הבאים- טיפול בחרדה באמצעות תרופות, טיפול קוגניטיבי התנהגותי בלי תרופות, טיפול רגשי- דינמי בלי תרופות, וטיפול קבוצתי- גם התנהגותי וגם רגשי. לפני שאתם פונים לפסיכיאטר מומחה, שאלו אותו לגבי האפשרויות הללו. אני תמיד מעדיף להמליץ להגיע למרכז שמציע את כל השירותים הללו ואשר שומר על קשר בין אנשי המקצוע, אבל אפשר גם בנפרד.
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, קוגנטיבי התנהגותי, טיפול בדיכאון, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?