מי שאמור לתת לכך מענה הוא הפסיכיאטר המטפל, שבמידת הצורך יפנה לפסיכיאטר המחוזי אשר מאשר או לא מאשר אשפוז בכפייה. לציין כי אשפוז בכפייה הוא הליך יוצא דופן וקיימים קריטריונים חוקיים לכך. רק באם הם מתקיימים במלואם יצא הליך זה אל הפועל.
איך ניתן לאשפז בכח מישהו שלא מוכן לקבל טיפול. הוא במצב לא טוב, אובססיבי, אלים, שומע קולות וחי בעולם עצמי של דמיונות. מה אפשר לעשות כדי לעזור ואיך מאשפזים בכפיה?.
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, טיפול בחרדה, קוגנטיבי התנהגותי, התקף חרדה, טיפול בדיכאון, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?
כשאין פסיכיאטר מטפל , מאחר ואין שיתוף פעולה של החולה, כיצד בכל זאת מפעילים את הסמכות לאשפוז. מדובר בבחור כבן 40 שאינו מתקשר כבר זמן עם סביבתו, אינו יכול לישון בבית כי הוא חש זרמים חשמליים, מדי פעם מפעיל אלימות, ישן בחוץ אך חושב שהוא בסדר. המשטרה מבחינתה אינה עושה דבר כי זה לא בסמכותה והמשפחה משתגעת מחוסר מעשה. אנא תעזרו.
לטעמי הכתובת הראשונה היא רופא המשפחה, אלא אם יש פסיכיאטר מטפל קודם- שאז הוא אמור לתת מענה
אשפוז בכפיה- שהוא אקט קיצוני נעשה כאשר יש חשש למסוכנות של ממש- ועל ידי הפסיכיאטר שפונה לפסיכיאטר המחוזי. במקרה שלכם הייתי מתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל
בברכה
דר אילן טל