אלו שאלות שחוזרות המון פעמים ועל ידי מטופלים רבים
נניח שאחנו כבר בטוחים שיש OCD (הפרעה אובססיבית קומפולסיבית, סוג של חרדה) וזו לא השאלה, כי זה לכתבה נפרדת (כלומר איך מאבחנים).
אני במקרים של OCD מעדיף לתת לפסיכיאטר שמכיר את כל השיטות לעשות את ההערכה הראשונית, ואז שהוא יחליט יחד עם המטופל על דרכי הטיפול בחרדה זו. בידו של הפסיכיאטר כל הכלים והוא מכיר את כל האפשרויות הקיימות, ויכול להחליט מה טוב לפציינט ולא לקבוע את הטיפול לפי מה שהוא יודע לתת בלבד (מה שקורה לפעמים שמגיעים למישהו שהוא לא פסיכיאטר- למשל אם מגיעים לנוירולוג מקבלים לרוב טיפול תרופתי, פשוט כי ברוב המקרים הוא לא מכיר אופציות אחרות). אגב, ככל שאו סי די קשה יותר, יש נטיה לתת יותר תרופות… אני אישית אוהב לא לתת מענה לאדם רק בגישה תרופתית, אדם הוא דבר מורכב, עולם ומלואו.
איך הפסיכאטר מחליט?
1. כמות אובססיות או קומפולסיות- כמות רבה שלא נותנת מנוח- עדיף לפחות שילוב טיפולים, קריטריון נוסף חשוב הוא עד כמה קיימת פגיעה בתפקוד.
2. עוצמתן של האובססיות או הקומפולסיות- עוצמה גבוהה? שילוב טיפולים, נמוכה- טיפול לפי טעמו של המטופל.
3. בעיות נפשיות נילוות
4. היסטוריה טיפולית- מה עזר בעבר?
5. רצונו של המטופל (בעצם זה הדבר הראשון)
לעמודי תוכן נוספים: טיפול בחרדה חברתית, קוגנטיבי התנהגותי, התקף חרדה, טיפול בדיכאון, מצב רוח רע ודיכאון, דיכאון וחרדה במתבגרים, ריטלין להפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים, הפרעת קשב וריכוז במבוגרים וילדים, דיכאון בילדים, בחן את עצמך האם יש לך התקפי חרדה?